Programma

Zondag 25 juni wordt de Trekkertrek van Hengevelde gehouden. Vanaf 9.30 uur doen de zware machines een poging tot een full pull. Dit jaar doen er ook een aantal sport-tractoren mee. De wedstrijd wordt verreden op speciaal geprepareerde twee kleibanen.

Entree € 5,-

Previous Next

Ook tijdens onze 50ste editie trappen we zes dagen feest in Hengevelde af met het Bedrijvenuurtje. Vanaf 16.30 uur is de tent geopend en wordt er eerst een hapje gegeten. Iedereen is van harte welkom, ook mensen die buiten Hengevelde werken of gewerkt hebben. Muziek is er van DJ RIVA en de band Dokter & De Heer.

Dit jaar is de tent wat kleiner dan voorheen. We zitten dus allemaal wat dichter op elkaar, maar dat is natuurlijk wel zo gezellig. Het ‘nieuwe netwerken’ noemen we dat...

Het Bedrijvenuurtje in Hengevelde is hoe dan ook de ideale start van twee weekenden feest!

entree = gratis

Previous Next

zaterdag 10 juni wordt in Hengevelde Het Grootste Kantinefeest van Nederland gehouden. De feesttent in Hengevelde wordt omgebouwd tot een enorme kantine.

Het feest barst los vanaf 20:00. Zorg dat je op tijd bent zodat je niks van het kantinespektakel mist!

Deze avond is de ideale afsluiting van het sportseizoen voor teams, maar natuurlijk ook voor bankzitters, materiaalvrouwen en dopingcontroleurs.

Kortom: in deze kantine is iedereen welkom. Kom dus allemaal naar de zwaarste 3e helft van het jaar!

Entree = €10,-

Meer info en tickets via www.grootstekantinefeest.nl

Grootstekantinefeestp

Previous Next

Autorodeo

Al jaren trekt de spektaculaire Autorodeo vele duizenden bezoekers naar Hengevelde. Ook dit jaar doen 250 deelnemers een gooi naar de prijzen in verschillende klasses, waaronder een damesklasse. De autorodeo begint om 10.00 uur.
Ook voor de kinderen is er deze zondag volop vermaak in de middag! Neem ze dus lekker mee

Poar Neem’n op Zondag

Na de cross gaan we er in de tent eens even fijn een ‘Poar Neem’n op Zondag’! Speciaal hiervoor komen de mannen van Poar Neem’n On Tour naar Hengevelde. Wim is er ook bij. Heya! De Poar Neem’n DJ draait zijn platen niet langer dan 55 seconden, zodat het publiek zich geen minuut verveelt. Daarnaast is er de Poar Neem’n Band: die niemand kent, maar die alles kent…. Probleem’n? Poar neem’n.

Ook de Achterhoekse band Boh Foi Toch is er deze zondag bij! Uitleg nodig? Nee, natuurlijk niet. Mie duch!
Als klap op de vuurpijl draait Facebookkanon Zender Obama zijn platen op verzoek. TITOM!
Eerst ee’m dippie dippie, dan ee’m een groene knuppel uit de vitrine, nog iets van de bruine fruitschaal en dan komen de zwarte pannenkoeken eraan in het welbekende kalme tempo. Ja nathals, moduleren kun je leren. Zendertje Obama weet hoe. Titom! Hij gaat in kamerbreed stereo helemaal, magistraal, acht maal verticaal. Dop2dop! Wat een sound.
Snap je niets van het bovenstaande? Is er iets mis met de tekstbeleving? Dan wordt het hoog tijd dat jij kennismaakt met deze platenruiter, ouwe hapsnurker! Neem wel je lady mee, kerellll!

Oh ja, DJ Tiesto komt ook nog een paar fijne hits de tent in slingeren. Of ku’j nie good?

 • DJ Tiesto - 16:00-17:15
 • Boh Foi Toch - 17:15-18:45
 • Zendertje Obama - 19:00-20:00
 • Poar neemn on Tour - 20:00-22:00

entree = 7,50 (entree cross en tent)

Previous Next

VIOS Teenage Party on tour (beach edition)

Op vrijdag 16 juni is er een Teenageparty voor jongeren van 11 t/m 16 jaar. Dat werd ook eens tijd! Dit wordt volledig door de jongeren zelf georganiseerd in samenwerking met VIOS on Tour en duurt van 19.30 uur tot 23.30 uur. In onze Teenage Party Area zijn ouders niet welkom. Sterker nog: volwassenen krijgen sowieso geen toegang! “Ja maar..”. Nee, niks mee te maken. Doei.

Hengeveldse Avond

Het tweede feestweekend wordt ingeluid met de Hengeveldse Avond. Een avond voor jong en oud en ook zeker gezellig voor oud-Hengeveldenaren of mensen uit de omgeving van Hengevelde! Geneuglijk kuier’n met een biertje aan de bar. De tent is dit jaar weer wat kleiner dan voorgaande jaren, dus kom op tijd!
Daarnaast is dit jaar de Spiegeltent weer terug. Op vrijdagavond en zaterdagmiddag is in deze prachtige tent een speciale expositie ingericht over 50 jaar Zomerfeesten in Hengevelde. Ga hier dus vooral even kijken.
Muziek is er van DJ Lars en The Clarks. Deze Haagse band stond in de jaren 90 al een aantal keer in Hengevelde op het podium met hun golden oldies. Dit jaar zijn ze in het kader van 50 jaar Zomerfeesten terug. De Hengeveldse Avond is dus een feest van herkenning!

Entree = voor 21:00 uur gratis - na 21:00 uur 5 euro

Teenage Party 

 • Vios on tour - 19:30-23:30

Kleine Tent

 • DJ Lars  - 20:30-21:00
 • The Clarks - 21:00-21:45
 • DJ Lars - 21:45-22:15
 • The Clarks  - 22:15-23:00
 • DJ Lars -  23:00-23:30
 • The Clarks -  23:30-0:15

Spiegeltent

 • open van 20:30 tot 0:00
Previous Next

De zaterdagmiddag begint om 13.00 uur traditiegetrouw met het kinderprogramma. Om 14.00 uur voeren kinderen van de Petrusschool een spetterende dansshow. Dokter & de Heer verzorgen vanaf 15.00 uur de muziek en zijn er nog enkele verrassingsoptredens. Deze gezellige middag staat ook geheel in het teken van het 50 jaar Zomerfeesten in Hengevelde. Tot dan!

Op zaterdagavond komen er maar liefst 10.000 bezoekers naar Hengevelde, een record waar we zeker trots op zijn. Velen zullen komen om Kensington te zien, maar er is nog veel meer te doen op ons bomvolle vernieuwde terrein! Check het uit!

Kensington 

In de grote Kensingtent speelt natuur- lijk Kensington, op dit moment misschien wel de grootste band van Nederland. Moet je zien. Punt. In het voorprogramma staan de cowboys van The Grand East. Disse jongs komt gewoon oet Deep’n! Heerlijke rock ‘n soul waarin alles ronkt, brult, kraakt, en schuurt. En dat is goed zo. Moet je ook zien. Punt.

Kleine tent

Even helemaal klaar met al die ouder- of nieuwerwetse muziek? Gewoon zin in feest en party op een normale manier? In de Feesttent staan DJ Lars en The Guilty Six voor u klaar. Dan komt het wel goed. Of fout...

Buitenpodium

Het Buitenpodium, dat is de plek om efkes lekker hard te gaan. We hebben een paar DJ’s weten te strikken die wereldwijd de Nederlandse naam hoog houden. Met DJ Dyna, Tony Junior, Girls Love DJ’s en Jonna Fraser staat er voor de danceliefhebber gewoon een vette line-up.
“Leipe shit, ouwe”, zeggen ze dan in het zuid-westen van Moldavië. Ja toch?

Spiegeltent

In de Spiegeltent draait Vinyl DJ Minka haar zwarte schijfjes. Dat betekent: voetjes van de vloer op lekkere oldschool dansmuziek! Wiehoeee!!! Hier is vanaf 00.15 uur ook de stinkende, vuige rock ‘n roll van The Fortunate Sons te horen, een verdomd goeie tribute to Creedence Clearwater Revival.

Nieuwe indeling terrein Themaweitjes

Dit jaar is het allemaal wat anders dan andere jaren. We hebben bijvoorbeeld een grote Kensingtent, een kleinere Feesttent en de Spiegeltent is terug. Hierdoor is de hele indeling van het terrein gewijzigd, zoals ook te zien is op de vorige twee pagina’s. Wat mooi is: we hebben een nieuw thematentje: het Mallorca Minipark!

Mallorca minipark

Duitse hits, Spaanse temperaturen, wat wil je nog meer? In Mallorca Minipark heb heb je het allemaal. Es geht ganz los met DJ Ivar Slagers en de onvolprezen Max Strammer (foto). Puur genieten.

Balkan beach

Zon, strand, zwoele nachten en natuurlijk... BALKAN BEATS! Op het speciaal voor hem ingerichte Balkan Beach draait de Spaanse DJ Panko. Balkanmuziekjes, African, Latin: Panko
mixt er een heerlijke cocktail van. Oh ja, coctails zijn er ook. Laat die zomer maar komen! Ja! Yes! Oui! Da! Si! Vai! Snok!

Discobal

Vanzelfsprekend is ook dit jaar de Discobal er weer. De kleinste discotheek van Hengevelde! Hete kneiters en gloeiende hits, in een lekker fout sausje. DJ Sandy schudt ze zo uit zijn mouw.Bij de Discobal laat je jezelf helemaal gaan op hits die echt niet kunnen. Echt niet! En dat geeft helemaal niks. Wees fout, vooral in vredestijd!

Tijdschema / locaties

plattegrondzat

bouwhekzaterdag

Kensingtent

 • Grand East - 21:30-22:45
 • Kensington - 23:15-00:30
 • DJ Lars - 00:30-02:00

Feesttent

 • DJ Lars - 21:00-00:30
 • Guilty Six - 00:30-02:00

Buitenpodium

 • DJ DYNA - 22:30-23:30
 • Jonna Fraser - 23.45-00.15
 • Girls love DJ's - 00.30-01.30
 • Tony Junior - 01.30-02.30
 • Atraxisz - 20:00-02:30

Mallorca Minipark

 • Max Strammer tussendoor
 • Ivar Slagers - 21:30-02:00

Spiegeltent

 • DJ Minka - 21.30-00:15
 • The Fortunate Sons - 00:15-01:45

Discobal

 • DJ Sandy - 22.00-02.30

Balkan Beach

 • DJ Panko - 22.00-02.30

 

Previous Next

Speciaal voor ons jubileumjaar is de zondagmiddag weer als vanouds opgezet. Dat betekent: veel straattheater, een markt, kermis, muziek met een knipoog naar het verleden van de Zomerfeesten Hengevelde en een afgesloten Goorsestraat. Kindervermaak is er natuurlijk ook! Dit wordt verzorgd door Bommel de Beer. Het wordt weer een prachtige middag voor jong en oud!

bouwhekzondag

Zondagmarkt

De Zondagmarkt op de Goorsestraat is terug van weggeweest! Met meer dan 50 verschillende kraampjes is er voor iedereen genoeg te koop, te zien en te beleven. Ook Hengeveldse
ondernemers laten hier zien wat ze in huis hebben. Zo is er bij Eetsalon Leo’s een kwaliteitsmarkt gericht op eten en drinken. De laatste trends en Live Cooking op straat bij Leo’s Locals! Bij De Gebrande Waateren (Varenbrink) is er muziek van Die Original Reggetaler Spatzen. Voor de oude kapsalon opent zich een heus Brouwersplein. Hier laten verschillende Twentse bierbrouwers u kennismaken met biersoorten die in onze regio worden gebrouwen. Smikkelen, smullen, slenteren, slobberen, genieten. Wat een dag!

Kunsten op straat

Straattheater hoort erbij op zondagmiddag in Hengevelde. Dit jaar worden er twee jubilea gevierd, want Kunsten op Straat bestaat 25 jaar. Reden genoeg om flink uit te pakken met zeer diverse internationale groepen en artiesten. De hele middag is er doorlopend straattheater op de Goorstestraat en het terrein.

Buitenpodium

Op het buitenpodium klinken de golden oldies van de Hengeveldse band Around 69. Hier spelen ook de Albert Mooneys hun Classic hits in een folkjasje. Lekker in de zon met een biertje erbij, wie doet je wat?!

Voor de echte cultuursnuivers met een voorliefde voor Duitsland en/of de mediterrane contreien is ook op zondagmiddag het Mallorca Minipark geopend. Hier draait DJ Berti zijn
übergeile Mallorcahits!

Spiegeltent

In de Spiegeltent draait vinyl-DJ Minka ‘s middags de lekkerste soulplaatjes, rock ‘n rollers, funky kneiters, hete hits, troetelschijven en dikke tracks. Allemaal van good old vinyl! 
Paolo Passionato and the Pennies from Heaven komen terug in Hengevelde! Deze latin-salsarap-calypsoband werd in de jaren ‘80 wereldberoemd met hun hitsingle ‘Hengevelde’. Op ons vijftigjarig bestaan mogen zij natuurlijk niet ontbreken! Vanaf 16.00 uur gaan de voetjes van de vloer in de Spiegeltent!

Van latin en salsa vliegen we door naar het oooooosten. De acht robuuste mannen van Ooostblok (foto) spelen balkanclassics, gipsydeuntjes en verder alles waar je wel een flinke
slok wodka bij lust. Een fijn orkestje, brezjnekov nog an toe! Gewapend met hun instrumenten en een dikke bontmuts blazen ze vanaf 18.30 uur het dak van de Spiegeltent. De favoriete band van Vladimir Poetin.

Zondagavond de tent weer in

Zondagavond gaan we natuurlijk in de tent verder. Vanaf 19.30 uur gaan DJ’s Wipneus en Pim los. Zij waren al eerder te zien in Hengevelde, en nog altijd zorgen zij met hun publiek voor ouderwets feest! Tussendoor draait onze huis-DJ Lars. De twee feestweekenden worden vakkundig afgesloten met de Guilty Six. Alle guilty pleasures en schaamplaten komen voorbij. Proud to be fout!

Entree = 5,-
Kinderen t/m 12 jaar gratis entree

Programma overdag

Markt - aanvang 11.00 uur

Buitenpodium

 • Around 69 - 15:30-17:00
 • Minka - 15:00-19:30
 • Albert Mooneys - 17.15-19:30

Minipark

 • DJ Berti - 13:00-19:00

Spiegeltent

 • Paolo Passionato & Pennies Heaven - 16:00-18:00
 • Ooostblok - 18:30-19:30

Balkan Beach

 • Kindervermaak Bommel - 13:00-18:00

STRAAT

 • Kunsten op straat - 13:00-18:00

Avondprogramma

 • Wipneus en Pim - 19:30-21:30
 • DJ LARS - 21:00-22:00
 • Guilty Six - 22:00-23:00
 • DJ LARS - 23:00-00:00
 • Guilty Six - 00:00-01:00

plattegrond

© 2017 ZomerFeesten Hengevelde. All Rights Reserved. Designed By MarkT-DEsign

Search