Zondag 18 juni

Previous Next

Zondag 18 juni / Zondagmiddag de straat weer op

Speciaal voor ons jubileumjaar is de zondagmiddag weer als vanouds opgezet. Dat betekent: veel straattheater, een markt, kermis, muziek met een knipoog naar het verleden van de Zomerfeesten Hengevelde en een afgesloten Goorsestraat. Kindervermaak is er natuurlijk ook! Dit wordt verzorgd door Bommel de Beer. Het wordt weer een prachtige middag voor jong en oud!

bouwhekzondag

Zondagmarkt

De Zondagmarkt op de Goorsestraat is terug van weggeweest! Met meer dan 50 verschillende kraampjes is er voor iedereen genoeg te koop, te zien en te beleven. Ook Hengeveldse
ondernemers laten hier zien wat ze in huis hebben. Zo is er bij Eetsalon Leo’s een kwaliteitsmarkt gericht op eten en drinken. De laatste trends en Live Cooking op straat bij Leo’s Locals! Bij De Gebrande Waateren (Varenbrink) is er muziek van Die Original Reggetaler Spatzen. Voor de oude kapsalon opent zich een heus Brouwersplein. Hier laten verschillende Twentse bierbrouwers u kennismaken met biersoorten die in onze regio worden gebrouwen. Smikkelen, smullen, slenteren, slobberen, genieten. Wat een dag!

Kunsten op straat

Straattheater hoort erbij op zondagmiddag in Hengevelde. Dit jaar worden er twee jubilea gevierd, want Kunsten op Straat bestaat 25 jaar. Reden genoeg om flink uit te pakken met zeer diverse internationale groepen en artiesten. De hele middag is er doorlopend straattheater op de Goorstestraat en het terrein.

Buitenpodium

Op het buitenpodium klinken de golden oldies van de Hengeveldse band Around 69. Hier spelen ook de Albert Mooneys hun Classic hits in een folkjasje. Lekker in de zon met een biertje erbij, wie doet je wat?!

Voor de echte cultuursnuivers met een voorliefde voor Duitsland en/of de mediterrane contreien is ook op zondagmiddag het Mallorca Minipark geopend. Hier draait DJ Berti zijn
übergeile Mallorcahits!

Spiegeltent

In de Spiegeltent draait vinyl-DJ Minka ‘s middags de lekkerste soulplaatjes, rock ‘n rollers, funky kneiters, hete hits, troetelschijven en dikke tracks. Allemaal van good old vinyl! 
Paolo Passionato and the Pennies from Heaven komen terug in Hengevelde! Deze latin-salsarap-calypsoband werd in de jaren ‘80 wereldberoemd met hun hitsingle ‘Hengevelde’. Op ons vijftigjarig bestaan mogen zij natuurlijk niet ontbreken! Vanaf 16.00 uur gaan de voetjes van de vloer in de Spiegeltent!

Van latin en salsa vliegen we door naar het oooooosten. De acht robuuste mannen van Ooostblok (foto) spelen balkanclassics, gipsydeuntjes en verder alles waar je wel een flinke
slok wodka bij lust. Een fijn orkestje, brezjnekov nog an toe! Gewapend met hun instrumenten en een dikke bontmuts blazen ze vanaf 18.30 uur het dak van de Spiegeltent. De favoriete band van Vladimir Poetin.

Zondagavond de tent weer in

Zondagavond gaan we natuurlijk in de tent verder. Vanaf 19.30 uur gaan DJ’s Wipneus en Pim los. Zij waren al eerder te zien in Hengevelde, en nog altijd zorgen zij met hun publiek voor ouderwets feest! Tussendoor draait onze huis-DJ Lars. De twee feestweekenden worden vakkundig afgesloten met de Guilty Six. Alle guilty pleasures en schaamplaten komen voorbij. Proud to be fout!

Entree = 5,-
Kinderen t/m 12 jaar gratis entree

Programma overdag

Markt - aanvang 11.00 uur

Buitenpodium

 • Around 69 - 15:30-17:00
 • Minka - 15:00-19:30
 • Albert Mooneys - 17.15-19:30

Minipark

 • DJ Berti - 13:00-19:00

Spiegeltent

 • Paolo Passionato & Pennies Heaven - 16:00-18:00
 • Ooostblok - 18:30-19:30

Balkan Beach

 • Kindervermaak Bommel - 13:00-18:00

STRAAT

 • Kunsten op straat - 13:00-18:00

Avondprogramma

 • Wipneus en Pim - 19:30-21:30
 • DJ LARS - 21:00-22:00
 • Guilty Six - 22:00-23:00
 • DJ LARS - 23:00-00:00
 • Guilty Six - 00:00-01:00

plattegrond

© 2017 ZomerFeesten Hengevelde. All Rights Reserved. Designed By MarkT-DEsign

Search